vrijdag 14 oktober 2011

Expeditie Robinson

Een programma wat ik niet wil missen is, Expeditie Robinson. Al jaren kijk ik uit naar de nieuwe serie die altijd in het najaar van start gaat. Jammer vind ik dat er weer zogenaamde BN'ers mee moeten doen. Die lui zijn niet van het scherm af te trappen!
Of het nu om een programma gaat, waar ze opeens de presentator van moeten zijn, of dat ze in reclames mee moeten spelen van de C1000 of Eyewish, of een nieuwe carriére willen starten met The Voice of Holland. Overal duiken ze op, zo ook in de expeditie.
Wij, de gewone Nederlanders , komen niet meer aan bod. 
Maar het spel van de expeditie blijft hetzelfde.
Elk jaar hongerend langs de vloedlijn zoeken naar krabbetjes, valse onderonsjes, en de kilo's die eraf vliegen. Sommigen kunnen zo in een reclame meespelen om geld in te zamelen voor hongerend Afrika.
Dit jaar doet Nicolas mee, de schoonzoon van de Pfaffs. U kent mijnheer Pfaff wel, ooit keeper van het Belgisch elftal en heeft seizoenen lang een kijkje in het leven van de Pfaffs gegeven. Goden zij dank, is het afgelopen...
De twee keer dat ik die serie zag kwam Nicolas over op mij, als een luie over het paard getild mannetje. Maar wat zie ik bij de expeditie?
Nicolas is de enige vent die elke dag zich inzet om eten te vinden, hij maakt een schommelstoel, legt een net uit in de zee met een boot die hij vond maar lek bleek te zijn.
Zijn buik is hij kwijt, rest hem nog één ingevallen hoop vel.
Wat kun je je toch vergissen in een mens, denk ik dan.
Do die met haar tengere postuur het niet meer zag zitten. De weg kwijt, zeg maar., kon niet meer genieten van de natuur en omgeving.
Dan ene Tanja, model uit België. Ik zie u denken, oh...een model.
Ik zeg u, er is geen hardere vechtster dan zij. Ruim zes dagen alleen in één of andere klote grot waar vleermuizen hun huiskamer hebben, waar het stinkt naar de muffigheid en waar je moet oppassen dat je niet uitglijdt over stenen en rosten, zoals Sipke-Jan, die meteen zijn enkel brak. Je kunt alleen maar praten tegen jezelf. 
Gisterenavond was daar dan de samensmelting, het bijeenkomen van kandidaten die op twee verschillende eilanden hebben gezeten.
Vanaf nu is het niet meer eiland tégen eiland, maar ieder voor zich.
Wat mij betreft mag Nicolas winnen, de held van de Pfaffs.
Ik ben alleen bang dat men hem té scherp en té actief vind, en hij dus het veld zal moeten ruimen.

Kijkt u ook naar deze serie?
7 opmerkingen:

 1. 2 afleveringen gekeken en toen vergeten te kijken.
  Zonde volgend jaar haken we weer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij ben ik precies het tegenovergestelde:

  Laat die gewone nederlanders eens met rust en ga BN'ers lastig vallen. Zo was ik ooit eens op de vlucht voor een man met een filmcamera. Toen bleek dat ik een half uur naar de etalage van een bruidsjurkenwinkel had staan staren, had die cameraman toch nog een mooi filmpje voor het 20:00 uur journaal. Er klonk Morgen ben ik de bruid uit mijn TV speakers en het onderwerp ging over homo's, ik schaamde me diep! Dit was niet de bedoeling! Ik was op de vlucht voor een man met een camera.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sandeman toch!!!!
  Dat heb ik gemist. Waarom heb je ze niet aangeklaagd???
  Hoe gaat het met de rebelsche mannen?
  @ Goeroe, je moet idd weer een jaar wachten;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben nog nooit in aanraking geweest met rechters en advocaten enzo en bovendien moet je dan de confrontatie aandurven!

  Ik denk dat het wel goed gaat met de rebelsche mannen, ik ben woensdag nog bij ze langs geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een sukkels zeg, stemmen ze Nicolas eruit!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Vraag van vandaag

Jan Pypers Bent u ook wel eens begluurd?