maandag 24 oktober 2011

Ik hou van Holland

Ik zag een flits van het kneuterige programma "Ik hou van Holland" . Elke zaterdag trekt het een paar miljoen kijkers. Onderzoek wees uit dat ook allochtonen kijken.
Ja, waarom niet?
Kan meteen helpen bij de inburgeringscursus.

Gezien de vele emigranten, het gezeur, de aanhangers van de PVV vraag ik mij af of wij eigenlijk nog zo van Holland houden?
Is Holland nog wel zo leuk?
Wat mij bijzonder aantrekt in Holland zijn de seizoenen.
De geur van lente, het net gemaaide gras, de winters waar ik op het ijs kan staan, de zomers die niet té warm zijn en de kleuren van de herfst.
De klompen en kaas kunnen mij gestolen worden.
Als er ergens niet op te lopen is, zijn dat klompen. We lopen nu wel op het zusje van de klompen, de Crocs, maar het ziet er niet uit.
Ontzettend smerig is kaas!
Typisch Hollands, maar gétver wat is dat ranzig.
De kustlijn is overbevolkt in de zomer, het water is grauw bruin, behalve in Zeeland. Mij kunt u dan ook alleen vinden aan de Zeeuwse kust.
Ik schop tegen kneuterigheid aan, maar vind het ook wel weer aandoenlijk.
Waarom houdt u eigenlijk van Holland?


2 opmerkingen:

  1. Waarom ik van Holland hou?
    Om zijn kusten (nergens zo mooi met duinen als hier!!). Het gevarieerde landschap, het gematige weer, de kaas, de ANWB vanwege de bewegwijzering, de wegen, de fietspaden. Verder weet ik het niet zo. Ik hou niet van de belasting, de regelgeving is ook niet altijd fantastisch en de zorgverzekering word ik nu even niet bien van...

    grtz MaaNtje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kaas, tulpen, molens, koeien, winter

    BeantwoordenVerwijderen

Vraag van vandaag

Jan Pypers Bent u ook wel eens begluurd?