zondag 23 oktober 2011

Lijven enzo...

Ook hier in Nederland dijen wij uit tot ongekende vormen. Sinds kort is er het programma "Obese"gepresenteerd door de altijd superslanke, soms zelfs magere Wendy van Dijk.
Bent u fan van Wendy?
Dan kunt u op vrijdag haar bewonderen in "The Voice", op zaterdag in "Ushi and family" en op zondag in "Obese". Een ietwat overkill aan Wendy.
Afijn, we hebben er drie afleveringen opzitten. Enorm uit de hand gelopen gewichten en kilo's , die er binnen een jaar weer af moeten. Een hele klus, dunkt men. Ik bedoel ik heb al moeite met vijf kilo.
Dikke mannen en vrouwen die zich het zweet uit de bilnaad trainen, zo'n drie uur per dag. Dat moet natuurlijk wel inpasbaar zijn met je werk en gezinssituatie. Daarnaast heeft men een strikt dieet waar men zich aan moet houden.
Na drie maanden is het wegen en ja hoor, je kunt het al zien. Het gezicht is smaller, ze bewegen zich natuurlijker en de kleding is té groot.
Na zes maanden zie je een ander mens, en voelt men zich herboren. Ze passen weer in een terrasstoeltje, ze happen niet naar adem bij het aantrekken van een sok, ze passen weer achter het stuur van een auto.
Applaus!
Maar na een jaar zit het er pas op.
Dan pas mag iedereen hen zien. Hoe ze iemand anders zijn geworden, een nieuw leven beginnen en snoepen hebben afgezworen.
Tranen vallen, begrijpelijk, want je zult maar 120 kilo kwijt raken in één jaar!
Maar die kilo's zijn er wel door toedoen van jezelf er aangekomen. Ik snap best dat iemand wel eens tien of twintig kilo teveel weegt( sprak zij uit ervaring), maar ruim 100 kilo?
Het gevolg is erbarmelijk.
Je bent je kilo's kwijt en zeult vervolgens lappen huid mee.
De volgende stap is plastische chirurgie. Stuk voor stuk kan het overtollig vel weggesneden worden en heb je een lichaam vol littekens, maar je past wel in maat 40.
Ik krijg er een beetje dubbel gevoel bij, eerlijk gezegd.
De kijkers die zich vergapen aan de enorme lichamen, de strijd , de emoties en het ongekende resultaat.
Met plaatsvervangende schaamte zie je hompen vet rollen voor Hotel des Indes, zie je de weegschaal bijna doorslaan als men in ondergoed erop plaats moet nemen.
Duidelijk is dat men kan afvallen met controle, met aansporing en applaus.
Maar is dat niet altijd zo, dat bijna alles werkt met controle en stimulans?


1 opmerking:

  1. Ik heb het nu 2 keer gezien, vanwege de persoon verder hoef ik het niet te zien. Vind Wendy wel leuk maar idd te vaak op tv..Al ziet ze er beter uit sinds Mari haar makeup doet..haha
    Dik zijn is vaak onoplettendheid en onkunde vd mensen, lijkt het!!
    grtz MaaNtje
    ps jammer maar het is niet gelukt langs te komen bij je, volgende week dan, of komende vrijdagochtend?

    BeantwoordenVerwijderen

Vraag van vandaag

Jan Pypers Bent u ook wel eens begluurd?