woensdag 16 november 2011

Body struggle

Kelly Susan

Een strijd voor velen.
Té dun of té dik.
Rollen over je broekrand of botten die uitsteken.
Op dieet gaan is niet makkelijk.
Je moet zoveel laten staan, wat je heerlijk vind. Of je doel moet zijn dat je dun, dunner , dunst wil worden. Het valt mij op dat er enorm veel blogs zijn waar het gaat over afvallen, over hoe je jezelf kunt bedonderen, hoeveel centimeter taille "mooi" is, hoe je met anorexia omgaat.
Want daar hebben we het over.
Meisjes die zich uithongeren om zo dun mogelijk te zijn, elkaar bejubelen als er weer een kilo af is en het nog maar een paar centimeter of kilo's weg is van opname in een ziekenhuis.
Ik dacht dat het een beetje "uit"was, dat verhongeren, maar niets is minder waar.
In winkels zie je steeds meer "grote maten" omdat we hier ook meer uitdijen. Het blijft een struggle om eruit te zien zoals gewenst.
Maar wat is gewenst?


5 opmerkingen:

ben zei

Hoewel ik weet dat het zinloos is, erger ik me bij momenten mateloos aan al die idealen die nooit bereikt worden, en waardoor zovelen diep ongelukkig worden.
Mijn lichaam doet maar zeer gedeeltelijk waar het voor gemaakt is.
Intussen ben ik allang blij met wat het wel nog doet: me me al bij al in relatieve gezondheid laten leven zonder overdreven veel pijn en me op die manier laten genieten van de kleine dingen in het leven.

Molly zei

Nobody is perfect Ben.
Wat perfect dan ook mag zijn.

ben zei

@Molly: Precies, en alles is relatief!

jeer zei

Molly,

---------------------------------------

kilo’s die dwingen

vaak te veel soms te weinig

haast nooit in balans

---------------------------------------

jeer

Mrs V zei

O, wat een shocking foto. Ik ben niet zo erg met de lijn bezig. Nooit gedaan ook, tot dusver valt de schade wel mee. Al speelt de leeftijd ook mee en wordt het nooit meer zoals vroegah ;-)

Dit is mijn ding