zondag 6 november 2011

Sodemieter nou eens op!

Ik lees nu dat het de komende week ook weer fijn zacht weer wordt. Terrasjes die nog redelijk gevuld zijn, in je tuin werken met een shirt aan omdat het anders te warm is.
"Sodemieter op!!"
Het is November en ik ben toe aan kou, ijs en sneeuw.

Schei uit zeg, met dat voorjaarsweer, we hebben genoeg gehad. De meeste mensen zijn vergeten dat we vanaf half April zo'n zeven weken schitterend weer hebben gehad, omdat de zomer ietwat tegenviel. Dan de maand September, ook zo'n prachtige maand, Oktober héél zacht en nu dan November met temperaturen ver boven de tien graden.
Ik heb er genoeg van, ik wil winter, met alles er op eraan.
Hoopvol lees ik de berichten over "De winter des doods"
Veel landen buigen zich over dit feit. Ik buig mij er niet over, ik kijk er naar uit!
Natuurlijk zullen er wat lastige momenten zijn, maar wat is er heerlijker dan een enorm strenge winter, waarbij wij op het ijs kunnen staan, waar de Elfstedentocht eindelijk weer eens gereden kan worden en waar je ingepeperd kan worden met dikke sneeuw?
Van mij mag de sneeuw een meter hoog liggen, ik schuif wel met de sneeuwschuiver.

 link
Ik wil zelfs schuiven bij mijn bejaarde buren, ik wil boodschappen voor ze doen.
Ik doe Hema wollen wanten aan, een sjaal van de Zeeman, of zelfgebreid , ik wil zelfs bontlaarzen aantrekken. Ik zit voor mijn raam en kijk verrukt naar buiten. Naar mensen die voorbij schuifelen, dwarrelende sneeuw, hondjes met sokken aan, de plas die bevroren is en waar kinderen rondjes schaatsen om een volgende Sven kramer te worden.
Ik wil winter!

7 opmerkingen:

Spike zei

whahahahahaha!!!!!!!

Wil/Zizy zei

Wat een prachtige Foto's! Ja de winter is(kan) mooi zijn... maar voor mij moet die niet langer duren dan twee maanden en dan het liefst in de maanden december/januari..en dan over en uit..heet water moet het dan gaan regenen.. zeg nou zelf ..de winter (de kou) krijg je toch eerder genoeg van.. Maar goed ik hou mij aanbevolen voor je aanbod om boodschappen doen en mijn straatje te vegen :-)

Maar voorlopig geniet in nog van deze temperatuur en de nog steeds bloeiende rozen in mijn tuin.

Groets Wil/Zizy

klaproos zei

hoi molly,

droom jij maar lekker van sneeuw en ijs, ga ik wel in bikini de straat op,
heerlijk warm, dáár hou ik van :-)

dank je wel voor je bezoek aan mijn weblog..

Anoniem zei

HI MOLLY,
POE POE, LAST VAN DE WARMTE, BEN JE BEVANGEN DOOR DE "HITTE" OF IS HET GEWOON ZONNESTEEK? ( MISSCHIEN DE OVERGANG????)RUSTIG AAN MEID, FF EEN PAK KOUDE MELK TEGEN JE VOORHOOFD HOUDEN EN JE GENIET WEER VAN DE HERFSTKLEUREN.
(OF BEGIN IK ECHT OUD TE WORDEN??? )SUCCES :~)

Molly zei

we zijn oud W ;-)

@ Klaproos, ik wil een foto zien als jij met je bikini op straat loopt;-)

MaaNtje zei

Jaja ik vind dit ook niets, alleen om nou winter te wensen..NEE kou is niets voor mij..maar ok ik pas me aan dit kan echt niet!!

Leonie zei

Kom maar op, met de winter des doods!

Dit is mijn ding