Doorgaan naar hoofdcontent

Aan anderen denkenIk heb besloten om al mijn kerstpakketten te schenken aan de voedselbank.
Ik heb genoeg, ik maak mij zorgen om de maatschappij, om de crisis, om de mensen die in de shit zitten.
Misschien komt het door mijn leeftijd, misschien omdat ik begin te snappen hoe het is om onder het minimum te moeten leven.
Ik vind het prima dat er allerlei akties opgezet worden voor goede doelen, over de hele wereld, maar ik geef liever aan Nederland.
De jaren dat alle goede doelen geld binnen haalden zijn wat mij betreft voorbij.
Als ik zie hoe vol karren vol door de AH scheuren, en buiten een man staat met de zwerverskrant, ben ik in staat om uit elke kar iets te jatten en aan die man te geven.
Als ik op televisie hoor hoe voedselbanken dit jaar een enorme toeloop hebben gekregen, word ik nijdig.
We zijn verdomme een rijk land en dat onze voedselbanken als paddestoelen uit de grond gestampt worden,  is bijna lachwekkend.

Ik weet niet hoe dat bij u zit?
Ik mocht alleen de flessen wijn niet schenken, maar de rest wordt opgehaald. Veel plezier met alle snuisterijen, de speeltjes, de koeken en chocolademelk. Spuit maar lekker veel slagroom er op!
Ik krijg het gewoon niet over mijn hart om dingen hier in de kast te zetten terwijl anderen er veel meer aan hebben en van zullen genieten.
Denkt u ook even aan de minder bedeelden in ons eigen land?


Reacties

 1. Het is inderdaad treurig. Mijn werkgever stelde mij en mijn collega´s voor de keuze. Het bedrag van het kerstpakket aan het goede doel schenken of zelf houden. Ik koos, met een viertal collega´s voor schenken, maar de meerderheid wilde het zelf houden. De baas was ´not amused´ en heeft iedereen cadeaubonnen gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nobel van je. Wij krijgen al jaren geen kerstpakket meer, wel een 13e maand

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niks goeds aan hoor, ik merk bij mijzelf dat ik steeds minder egoïstisch wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me helemaal bij je aansluiten Molly. Ik doe zelf al jaren niet meer aan kerst en die hele decadente toestand eromheen. Omdat ik in de wao zit krijg ik geen kerstpakket, anders zou ik die ook weggeven hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg ook geen kerstpakket (daar doet het UWV niet aan) maar zou er geen probleem mee hebben het weg te geven. Andere jaren werd er trouwens bij mijn vaste supermarkt een aktie gehouden waarbij gevraagd werd 1 artikel extra te kopen en dat voor het goede doel af te geven (samenwerking van de supermarkt en ik weet niet meer welke instelling). Liep goed, maar ik heb ze dit jaar niet gezien en er ook niets over gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee Molly, breek mij de bek niet open over het drama van kerstpakketten. ik ben blij dat ik niet over straat hoefde met een pakket. Gênant en daar wil ik het bij laten.
  Je link daarentegen stel ik ook niet op prijs. Zo een uur van mijn leven wel besteedt aan de fascinerende foto's van mensen die gegroefd door het leven gaan. Bedankt weer voor je speurwerk.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vraag van vandaag

link

Welk smoelwerk past het best bij u?

Drieluik

Young Deok Seo
Sukhi Barber
Alvoro Zardoni

Mannen van staal en steen.

Op reis

link
Of niet? Ik kwam deze advertentie tegen op Marktplaats, een bedrijf waar honderden oude koffers te koop zijn. Ikzelf ben in het bezit van drie oude koffers. Een hele oude hutkoffer uit het huis die mijn broer kocht met inboedel en twee koffertjes van ene Dr. K.  lezers van jaren geleden kunnen zich die vast nog herinneren. Ik kwam er ook achter dat er mensen zijn die enorm creatief kunnen zijn met oude koffers!


James Plumb Dit spreekt mij wel aan, ik kan alleen niet timmeren;-)


link
Dit moet te doen zijn. Toch?