zondag 8 april 2012

Slecht(er) zichtTiina Heiska

Al jaren draag ik een leesbrilletje.
Eén van de Blokker of de Hema, of het Kruidvat.
Helemaal fout natuurlijk.
Ik heb ook ooit zo'n dure vario ( of varia) focusbril gekocht.
Veel te duur en ik viel meteen van de stoep af.
Kon er niet aan wennen.
Maar nu?
Nu ga ik steeds slechter zien, kijken met een soort waas. Als ik te lang ergens naar staar krijg ik tranende ogen.
Soms heb ik het gevoel een paar ogen te hebben die een centimeter of twee uit mijn kassen staan. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het mijn bovenoogleden zijn
Afijn, ik stel maar uit. Ik heb geen zin om de ogen op te laten meten, voor zo'n verkoper te zitten en te staan en dan ook nog een bril uit te gaan zoeken.
Ik word er al moe van als ik er aan denk.

10 opmerkingen:

 1. Hier precies hetzelfde! Ik ging naar de oogarts omdat ik geen kleine lettertjes meer kon lezen, moest een leesbrilletje en kocht een dure bij de opticien. Ook zo'n vario(a?), want volgens de opticien was dat makkelijker, dan moest ik hem niet steeds op- en afzetten. Het is een wonder dat ik nog leef, hoeveel keer ik niet bijna de trap afgedonderd ben. Ik heb hem nog steeds maar ondertussen ook een viertal van het kruidvat, die liggen overal in huis (zelfs ene in het kleinste kamertje). Mijn zicht wordt er niet beter op, nu kan ik enkel nog probleemloos de krantenkoppen lezen zonder bril. Hoog tijd om terug op controle te gaan. Wanneer is de vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan dit amper lezen, heeft iemand een bril voor mij?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leesbril van de hema is prima, mijn vader had die altijd. Maar heb je echt een probleem ga dan naar Eyewish in de Dorpstraat..is heel erg goed, ze verrekenen het meteen met je verzekering, ideaal. Ga niet naar Pearl ofzo..echt niet goed!!

  fijne Paas!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. JEEEEEEEEE, ik schrok .Toen ik de beelden zag.. en dacht mijn bril is goed vet.. maar dit was niet zo.. want zonder bril zag ik hetzelfde ..haahah. Maar toch wel even naar de brillenzaak gaan hoor.. want als jij staart en je krijg tranen en je ziet wazig ..zou je zomaar eens STAAR ;-)kunnen hebben.

  En weet je ..je ogen zijn wel een van de belangrijkste dingen ook die je hebt.Dus toch maar even gaan !..

  fijne pasen verder nog

  lieve groet Wil/Zizy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou volgende week dan maar eens gaan!
  Even checken waar mijn zorgverzekering een bijdrage aan geeft

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, meteen naar de oogarts zelfs, want dit klinkt als staar. Is wat aan te doen, maar wacht er niet mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sluit me bij Bea aan. Niet naar een opticien gaan maar naar de oogarts. Even alles goed laten controleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kocht een bijziende bril zonder lees. Dat was niet nodig vonden we. Na zes weken werd ik gestoord. Op. Af. Op. Af. Op. Af. Nu heb ik sinds vier weken varifocaal wn. Ik ben er blij mee. Ik zie veel meer en veel rustiger.

  Ik ging naar het huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onzin, het is niks om bebrild door het leven te gaan. Een brilletje om de kleine lettertjes te lezen kan nog net maar als je werkelijk een bril nodig hebt om je veilig te kunnen verplaatsen kun je beter een laseroplossing kiezen.
  Trouwens om blurred door het leven te gaan heeft ook wel iets. De scherpe kantjes zijn er dan in ieder geval vanaf en dat geeft rust.

  BeantwoordenVerwijderen

Guess who?

Herken je haar?