Doorgaan naar hoofdcontent

Woodman family

Deze week zag een docu over Francesca Woodman, Een fotografe uit de jaren zeventig, die zelf een einde aan haar leven maakt door een sprong van een flat.
Francesca kwam uit een zogenaamde kunstenaars familie. Paps en mama schilderden en maakten scuplturen. Ze zijn nu rond de tachtig jaar en maken nog immer kunst.
Werkelijk geweldig om te zien hoe een oudere vrouw op haar knieën kruipt om doeken te beschilderen. Ze krijgt nog steeds opdrachten vanuit allerlei kringen.
Francesca maakt uitzonderlijke fotos, zeker voor die jaren. Waarschijnlijk zouden deze fotos het heden ten dage geweldig doen. Een expositie waard.
Haar ouders vroegen zich af of ze haar als kind misschien te weinig aandacht hadden gegeven doordat zij altijd met hun kunst bezig waren.
Je zoekt naar iets waardoor iemand suicide pleegt.
Zat het al in haar?
Al toen ze jong was?
Een intrigerende documentaire over kunst, de dood, het verhaal erachter en hoe verder gaan.


Francesca Woodman

Haar vader , George, is na haar suicide eigenlijk gestopt met kunst maken, met schilderen. Hij pakte de fotografie op van zijn dochter. Hij heeft altijd gezien hoezeer haar fotos  uniek waren.
Vreemd, erotisch en raadselachtig.
Ook George kan er wat van, dacht ik zo.
De zoon, doet ook iets kunstzinnigs. Iets met video art, dacht ik. Maar pin mij er niet op vast, ik vond hem weinig interessant.
Het is de moeite waard om eens goed te zoeken op de familie Woodman.

Reacties

  1. Interessante familie, als je zo even leest op Google. Ik zie fotos van de oude Betty, die bezig is. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hou wel van dit soort tv maar helaas niet gezien. Kijk de herhaling wel. Jammer dat zo iemand dan niet meer verder kan met mooie werken maken!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vraag van vandaag

link

Welk smoelwerk past het best bij u?

Drieluik

Young Deok Seo
Sukhi Barber
Alvoro Zardoni

Mannen van staal en steen.

Op reis

link
Of niet? Ik kwam deze advertentie tegen op Marktplaats, een bedrijf waar honderden oude koffers te koop zijn. Ikzelf ben in het bezit van drie oude koffers. Een hele oude hutkoffer uit het huis die mijn broer kocht met inboedel en twee koffertjes van ene Dr. K.  lezers van jaren geleden kunnen zich die vast nog herinneren. Ik kwam er ook achter dat er mensen zijn die enorm creatief kunnen zijn met oude koffers!


James Plumb Dit spreekt mij wel aan, ik kan alleen niet timmeren;-)


link
Dit moet te doen zijn. Toch?