zaterdag 29 oktober 2011

Boring...

Ik zit mij wat te vervelen.
Kent u dat?
Je hebt nog genoeg te doen, maar er komt niets uit je handen.
Je moet nog strijken, je moet nog stofzuigen, je bed ligt er rommelig bij, een broek moet nog korter gemaakt worden.
André Hazes staat op. Niet dat ik fan ben van Hazes ( verre van dat), maar Max , onze papegaai, houdt van Hazes. Ze fluit en zingt dan uit volle borst mee, tot vervelends toe soms.

Ondertussen knabbelt ze wat Duyvis poestanootjes weg. Ziet u al die oranje dingen liggen? Dat is het omhulsel van de noot. Ze eet namelijk alleen de pinda. Apennootjes vindt ze niks, dan is ze weer te lui om de pinda's eruit te halen. Max is en blijft een vreemd beest!
Max wordt in de gaten gehouden door een werk van Erlinde Ufkes Stephanus.
Terwijl ik achter de laptop zit word ik van achteren bekeken door deze dame.
Een werk van Carla Broekhuizen.
Op de grond naast de tafel staat van alles. Verf, een torso, een kontje, en een naaimand. Ik moet namelijk een broek korter maken, zoals eerder gezegd en voor een buurvrouw iets van een gordijn maken. En ik heb nul  komma nul zin!
Vanuit de grote reiskist piept een stuk neus van de eland , die altijd met de feestdagen aan de voordeur hangt. Al die jaren is hij keurig blijven hangen. Niemand die het idee heeft gehad om de eland te stelen.


Vannacht had ik vreselijke koude voeten. Naast het bed liggen dus nog gewoon de sokken die ik aan moest trekken. Ik kan namelijk niet in slaap komen als ik koude voeten heb!
Vervolgens word ik een uur later wakker met het zweet op mijn voorhoofd en moet ik die sokken weer uit trekken. Kent u dat?Naast en op de bank ligt van alles.
De Margriet die eigenlijk niet voor mij is, maar die ik wel op de deurmat vond. De Veronica gids. een boek van de bibliotheek,het boek  "Door het lint", en heel veel geurtablets, die ervoor zorgen dat het de ene dag ruikt naar strand en zee, en een andere dag naar bloemen. 


Zó en nu ga ik achter de naaimachine zitten en stofzuigen!5 opmerkingen:

Vraag van vandaag

Jan Pypers Bent u ook wel eens begluurd?