dinsdag 11 oktober 2011

Erica op reis

De voormalig zwemkampioen reist de hele wereld af en interviewt mensen die voor haar een bijzondere betekenis hebben. Na haar Olympische overwinningen en haar politieke carrière, hoopt Terpstra op een succes in de televisiewereld. 

Elke maandagavond rond 23.30.
Uitgezonden via omroep Max, de omroep voor de ouderen onder ons.
Já, daar ben ik er één van.
 Ik heb altijd een zwak gehad voor Erica. Haar enthousiasme is aanstekelijk, hartveroverend en puur.
Ze trekt zich niets aan wat men van haar denkt, hoe ze eruit ziet in een badpak in de Dode Zee, of haar kapsel "coupe windkracht 10" heeft doorstaan.
Per ongeluk kwam ik drie weken geleden terecht in haar nieuwe programma. Ik kon de laatste tien minuten nog nét bekijken, want eigenlijk wachtte ik op Pauw & Witteman.
Sindsdien ben ik fan van haar programma. Ze reist de wereld rond en komt overal binnen  met haar gulle lach en open gezicht.

Gisteren was ze in Jordanië, een land wat in opkomst is als het om toerisme gaat. Wát een prachtig land, met enorme woestijnen waar bedoeïnen rondtrekken , maar ik was vooral verrukt van "Petra". Eén van de zeven wereldwonderen, en terecht!

De stad Petra is volledig uitgehakt uit de roze-rode rotsen in Jordanië. De naam Petra is afkomstig van het Hebreeuwse Selai, wat rots betekend. Het is de mooiste antieke bezienswaardigheid van het midden oosten. De combinatie van natuur en architectuur gaan hier uitstekend hand in hand.

Langs hoge rotswanden reis je naar de stad. Wat een ongelooflijk mooi geheel!
Pas in 1929 werden de eerste opgravingen gedaan, daarvoor was het een verborgen stad. Ongelooflijk hé?
Net als Erica vroeg ik mij af hoe ze zo lang geleden zo'n prachtig geheel hebben kunnen maken?

Zo'n plek die je eigenlijk een keer moet bezoeken!3 opmerkingen:

Vraag van vandaag

Jan Pypers Bent u ook wel eens begluurd?